Google+ Εκδικάστηκε η υπόθεση της διαθεσιμότητας εργαζομένων στο Δήμο Χίου (Video)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Εκδικάστηκε η υπόθεση της διαθεσιμότητας εργαζομένων στο Δήμο Χίου (Video)

Image Hosted by ImageShack.us
Σε 15 ημέρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την  υπόθεση της διαθεσιμότητας των 13 υπαλλήλων του Δήμου Χίου, η οποία εκδικάστηκε το πρωί της Τρίτης, με μάρτυρες την Δ. Χωριατάκη και τον Γ. Στρουμπάκη από τη Διεύθυνση προσωπικού του Δήμου.
Το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης, επισημαίνοντας: «Εάν έχουμε θετικές αποφάσεις στα ασφαλιστικά μέτρα, αυτό σημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη έρχεται στην πράξη να ακυρώσει έναν αντισυνταγματικό νόμο».
Δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, ο Δήμαρχος Χίου, αλλά και οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης.
Ο Π. Λαμπρινούδης χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικό το μέτρο της διαθεσιμότητας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι 12 υπάλληλοι θα δικαιωθούν. Παράλληλα, αναφέροντας ότι οι μισθοί των υπαλλήλων πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου, χαρακτήρισε παράνομη και παράλογη την απόφαση της Κυβέρνησης όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα να πληρώνονται το 75% του μισθού τους.
Ο ίδιος επισήμανε ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από προσωπικό.
Ο επικεφαλής της Νέας Αντίληψης, Γιάννης Χαλλιορής τόνισε ότι στον Δήμο της Χίου δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος κι αυτό αποδεικνύεται από τα συνεχή αιτήματα πρόσληψης έκτακτου προσωπικού σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Αμπαζής, αναφέροντας ότι από δω και στο εξής τέτοια φαινόμενα θα τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά είπε ότι μόνο με τον αγώνα των εργαζομένων και της συσπείρωση της εργατικής τάξης θα δοθεί απάντηση και θα  υπάρξει αλλαγή.


www.kounoupi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλιο μπορεί να κάνει όποιος το επιθυμεί ακόμα και ανώνυμα και θα δημοσιεύονται όλα αφού πρώτα ελενχθούν απο την διαχείρηση εκτός απο τα υβριστικά και προσβλητικά.Καταγγελίες για συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να υποβάλονται επώνυμα.Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη για σχόλια,αναρτήσεις και ανακοινωσεις που εστάλησαν ή που έγιναν απο τρίτους.